Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Po zjedzeniu tego dania stwierdziłam, że brukselka jest smaczniejsza, niż mi się wydawało. Może to zasługa boczku?! Każdą brukselkę trzeba przekroić na pół i wyciąć mały głąb, który jest gorzki – wtedy będą smaczniejsze.
Składniki:
- 250 g brukselki, pokroić na połówki i wyciąć głąb
- 100 g boczku pokrojonego w kostkę
Przygotowanie:
1Boczek podsmażyć na patelni na małym ogniu przez 3 minuty.
2Brukselkę włożyć do dużego garnka i zalać wodą, lekko osolić. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut.
3Odcedzić i dodać do boczku na patelni. Wymieszać i podawać.
Porcja dla:
4 osób