Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
05 min.
Całkowity czas:
10 min.

Przepis ten dała mi moja mama i powiedziała, żeby go nikomu nie dawać, ale mnie się wydaje, że wszyscy powinni go spróbować. Dip ten jest zdecydowanie lepszy, jeśli się go zrobi dzień wcześniej. Przepis można śmiało zmniejszyć o połowę, bo wychodzi z niego naprawdę dużo dipu.

Składniki:

  • 470 ml majonezu
  • 460 g śmietany
  • 1 łyżka suszonej pietruszki
  • 3 łyżki startej cebuli
  • 3 łyżki suszonego koperku
  • 1,5 łyżki soli przyprawowej (np. czosnkowej, cytrynowej, ziołowej)

Przygotowanie:

1W naczyniu połączyć majonez, śmietanę, pietruszkę, cebul��, koperek i sól. Wszystko razem wymieszać, przykryć i wstawić na noc do lodówki.

Porcja dla:

32 osób