Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
05 min.
05 min.
Całkowity czas:
10 min.
10 min.
Kiedy mieszkałam w Pensylwanii przyzwyczaiłam się, że grzyby stosuje się do przygotowywania posiłków na porządku dziennym. Polecam moje grzybki marynowane! Smacznego!
Składniki:
- 120 ml czerwonego octu winnego
- 120 ml wody
- 2 liście laurowe
- 2 łyżki cukru
- 1,5 łyżeczki soli
- 1 ząbek czosnku, wyciśniętego
- 450 g świeżych grzybów, pokrojonych na ćwiartki
Przygotowanie:
1W patelni na średnim ogniu połączyć ocet, wodę, liście laurowe, cukier, sól i czosnek. Dodać grzyby. Doprowadzić mieszankę do wrzenia i gotować przez 2 minuty. Lekko ostudzić. Przełożyć do miski, przykryć i zostawić w lodówce na 8 godzin lub na noc. Przed podaniem wyjąć liście laurowe.
Porcja dla:
10 osób