Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
10 min.
10 min.
Tę kolorową kanapkę przygotowuje się zaledwie kilka minut, dlatego świetnie nadaje się na szybki lunch albo przekąskę o dowolnej porze dnia.
Składniki:
- 1 marchewka, starta
- 30 g rzeżuchy, grubo posiekanej
- 2 łyżki świeżego szczypiorku, posiekanego
- 150 g niskotłuszczowego serka do smarowania
- 8 grubych kromek żytniego pieczywa
Przygotowanie:
1Wymieszać startą marchewkę, rzeżuchę i szczypiorek z serkiem. Doprawić pieprzem.
2Dokładnie posmarować pastą każdą kromkę żytniego pieczywa. Przekroić sardynki wzdłuż na pół i położyć na kanapkach skórką do góry.
3Położyć na wierzchu pokrojoną cebulę i przybrać kilkoma długimi gałązkami szczypiorku. Na koniec posypać pieprzem i podawać.
Porcja dla:
4 osób