Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
520 min.
520 min.
Kurczak tandoori przeniesie Cię swoim smakiem do egzotycznych Indii. Polecam podróżowanie kulinarne!
Składniki:
- 4 piersi kurczaka bez skóry oraz 4 filety z udek, również bez skóry
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 3 łyżki pasty curry tandoori
- sól i mielony czarny pieprz
Przygotowanie:
1Ponacinać kawałki mięsa ostrym nożem i ułożyć je w płytkim naczyniu żaroodpornym. Wymieszać pastę curry i jogurt w misce. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Polać kawałki kurczaka i wymieszać, żeby całe pokryły się sosem jogurtowym.
2Polać kawałki kurczaka i wymieszać, żeby całe pokryły się sosem jogurtowym. Przykryć naczynie folią plastikową i wstawić do lodówki co najmniej na 8 godzin.
3Rozgrzać piekarnik do temperatury 190ºC. Zdjąć folię z naczynia żaroodpornego i wstawić je do piekarnika. Piec 20–30 minut. Podawać.
Porcja dla:
4 osób