Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Smaczna, prosta i szybka przekąska na imprezę Halloween. Dobra zabawa gwarantowana! Można je przygotować wcześniej a potem tylko odgrzać.
Składniki:
- 1 opakowanie (500 g) gotowego ciasta francuskiego
- 10 frankfurterek lub parówek
- musztarda do dekoracji
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
2Za pomocą noża lub nożyczek pokroić ciasto na 10 kwadratów, a następnie każdy kwadrat na 4 paski.
3Każdą frankfurterkę zawijać w 4 paski, rozciągając delikatnie ciasto tak, aby pokryło całą kiełbaskę. W odległości 1 cm od jednego końca lekko rozchylić paski ciasta tak, aby frankfurterka pokazała „twarz” 🙂 Układać na przygotowanej blaszce.
4Piec przez 13-17 minut, aż ciasto będzie złote, a frankfurterki gorące. Musztardą narysować oczy i usta.
Porcja dla:
10 osób