Czas przygotowania:
30 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
45 min.

Smaczna, prosta i szybka przekąska na imprezę Halloween. Dobra zabawa gwarantowana! Można je przygotować wcześniej a potem tylko odgrzać.

Składniki:

  • 1 opakowanie (500 g) gotowego ciasta francuskiego
  • 10 frankfurterek lub parówek
  • musztarda do dekoracji

Przygotowanie:

1Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.

2Za pomocą noża lub nożyczek pokroić ciasto na 10 kwadratów, a następnie każdy kwadrat na 4 paski.

3Każdą frankfurterkę zawijać w 4 paski, rozciągając delikatnie ciasto tak, aby pokryło całą kiełbaskę. W odległości 1 cm od jednego końca lekko rozchylić paski ciasta tak, aby frankfurterka pokazała „twarz” 🙂 Układać na przygotowanej blaszce.

4Piec przez 13-17 minut, aż ciasto będzie złote, a frankfurterki gorące. Musztardą narysować oczy i usta.

Porcja dla:

10 osób