Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
25 min.

Omlet z łososiem i cebulą. Bardzo prosty i zdrowy. Polecam na obiad, kolację i na śniadanie! Każdemu się uda 🙂

Składniki:

  • ½ cebuli
  • 50 g wędzonego łososia
  • olej (do smażenia)
  • szczypta pieprzu
  • szczypta soli
  • 3 jajka

Przygotowanie:

1Pokroić cebulę w kostkę, a łososia w małe kawałki

2Na rozgrzanej patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i dusić przez 5-10 min, podlewając wodą.

3Dodać łososia, dusić, mieszając, przez 6 minut. Dodać przyprawy, a następnie zawartość patelni przełożyć do miski.

4Rozbić jajka w miseczce, roztrzepać i wlać na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Smażyć przez 2 minuty. Gdy się zetnie od spodu, dodać na połowę omletu cebulę i łososia.

5Podważyć połowę omletu łopatką i przykryć tą połową drugą część. Chwilkę smażyć, aby omlet ściął się całkowicie, a następnie przełożyć na talerz i podawać.

Porcja dla:

1 osoby