Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Sycące i smaczne danie z pierogami i warzywami.
Składniki:
- 6 łyżek oleju roślinnego
- 1 średnia główka kapusty, drobno posiekanej
- 1 cebula, posiekana
- 1 łyżeczka soli
- 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
Przygotowanie:
1W dużej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu, dodać kapustę, cebulę, sól, czarny pieprz i czosnek. Dusić przez 20 do 30 minut, aż składniki będą miękkie.
2W dużym garnku doprowadzić do wrzenia lekko osoloną wodę. Dodać pierogi i gotować przez 8 do 10 minut lub zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu; odcedzić i dodać masło.
3Zanim kapusta będzie gotowa, dodać pomidory i dobrze podgrzać całość. Delikatnie wmieszać pierogi do kapusty. Podawać.
Porcja dla:
4 osób