Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
45 min.

Sycące i smaczne danie z pierogami i warzywami.

Składniki:

  • 6 łyżek oleju roślinnego
  • 1 średnia główka kapusty, drobno posiekanej
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

Przygotowanie:

1W dużej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu, dodać kapustę, cebulę, sól, czarny pieprz i czosnek. Dusić przez 20 do 30 minut, aż składniki będą miękkie.

2W dużym garnku doprowadzić do wrzenia lekko osoloną wodę. Dodać pierogi i gotować przez 8 do 10 minut lub zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu; odcedzić i dodać masło.

3Zanim kapusta będzie gotowa, dodać pomidory i dobrze podgrzać całość. Delikatnie wmieszać pierogi do kapusty. Podawać.

Porcja dla:

4 osób