Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Przekąska bardzo łatwa do przygotowania. Absolutnie przepyszna!

Składniki:

  • 500 g gotowego ciasta francuskiego
  • 140 g prosciutto (szynki włoskiej) w cienkich plasterkach
  • 140 g parmezanu w cienkich plasterkach
  • 2 łyżeczki musztardy dijon

Przygotowanie:

1Nagrzać piekarnik do 175°C. Spryskać blachę olejem spożywczym w spreju.

2Rozłożyć arkusz schłodzonego ciasta na płaskiej powierzchni. Posmarować cienko musztardą, a następnie rozłożyć warstwę prosciutto, a na to warstwę sera. Zrolować arkusz, zaczynając od dłuższego boku i pociąć na 2,5 centymetrowe odcinki. Poukładać otrzymane krążki na przygotowanej blasze. Powtórzyć czynność z pozostałymi arkuszami ciasta.

3Piec 10 do 12 minut.

Porcja dla:

8 osób