Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
500 min.
500 min.
Jeden z moich ulubionych przepisów na śledzie. Czerwona cebula, koperek i kiełki rzodkiewki ze śledzikiem w śmietanowym sosie.
Składniki:
- 4 płaty śledzi matiasów
- 2 szklanki mleka
- 1 czerwona cebula
- 1 pęczek koperku
- 1/2 pęczka pietruszki
- 150 g śmietany
- 1/2 szklanki kiełków rzodkiewki
- pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Śledzie namoczyć w mleku i odstawić na noc. Rano odsączyć i pokroić na kawałki.
2Cebulę pokroić w kostkę i wymieszać ze śledziami. Koperek i pietruszkę posiekać i wymieszać ze śmietaną, dodać kiełki. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, doprawić pieprzem i podawać.
Porcja dla:
6 osób