Czas przygotowania:
20 min.
Całkowity czas:
500 min.

Jeden z moich ulubionych przepisów na śledzie. Czerwona cebula, koperek i kiełki rzodkiewki ze śledzikiem w śmietanowym sosie.

Składniki:

  • 4 płaty śledzi matiasów
  • 2 szklanki mleka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 pęczek koperku
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 150 g śmietany
  • 1/2 szklanki kiełków rzodkiewki
  • pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Śledzie namoczyć w mleku i odstawić na noc. Rano odsączyć i pokroić na kawałki.

2Cebulę pokroić w kostkę i wymieszać ze śledziami. Koperek i pietruszkę posiekać i wymieszać ze śmietaną, dodać kiełki. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, doprawić pieprzem i podawać.

Porcja dla:

6 osób