Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Te delikatnie przyprawione kotlety jagnięce są gwarantowanym sukcesem na każdym świątecznym stole. Smacznego!
Składniki:
- 2 łopatki jagnięce po 250 g
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 120 ml (1/2 szkl.) ciepłej wody
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka cebuli granulowanej
- 1/2 łyżeczki suchego oregano
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/8 łyżeczki pieprzu
Przygotowanie:
1W dużej patelni na oleju podsmażyć z obu stron łopatki, aby zbrązowiały. Dodać pozostałe składniki i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30-35 min lub aż kotlety zaczną puszczać przezroczyste soki.
Porcja dla:
2 osób