Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
45 min.

Te delikatnie przyprawione kotlety jagnięce są gwarantowanym sukcesem na każdym świątecznym stole. Smacznego!

Składniki:

  • 2 łopatki jagnięce po 250 g
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 120 ml (1/2 szkl.) ciepłej wody
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cebuli granulowanej
  • 1/2 łyżeczki suchego oregano
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie:

1W dużej patelni na oleju podsmażyć z obu stron łopatki, aby zbrązowiały. Dodać pozostałe składniki i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30-35 min lub aż kotlety zaczną puszczać przezroczyste soki.

Porcja dla:

2 osób