Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Jeśli lubisz kurki to tym sosem będziesz się zajadać o każdej porze dnia! Aromatyczny, śmietanowy z odrobiną musztardy.
Składniki:
- 400 g kurek
- 1 cebula
- 4 łyżki klarowanego masła
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1/2 szklanki śmietany
- 1 łyżeczka musztardy
Przygotowanie:
1Grzyby oczyścić i pokroić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
2W rondelku roztopić masło i smażyć cebulę z kurkami, podlewając odrobiną wody. Doprawić solą i pieprzem.
3W garnuszku mąkę rozmieszać ze śmietaną i musztardą. Dodać do kurek, wymieszać i gotować jeszcze przez parę minut.
Porcja dla:
4 osób