Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
25 min.

Jeśli lubisz kurki to tym sosem będziesz się zajadać o każdej porze dnia! Aromatyczny, śmietanowy z odrobiną musztardy.

Składniki:

  • 400 g kurek
  • 1 cebula
  • 4 łyżki klarowanego masła
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 łyżeczka musztardy

Przygotowanie:

1Grzyby oczyścić i pokroić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.

2W rondelku roztopić masło i smażyć cebulę z kurkami, podlewając odrobiną wody. Doprawić solą i pieprzem.

3W garnuszku mąkę rozmieszać ze śmietaną i musztardą. Dodać do kurek, wymieszać i gotować jeszcze przez parę minut.

Porcja dla:

4 osób