Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
45 min.
45 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Ten sos smakuje najlepiej około pół dnia po tym, jak został przyrządzony, więc najlepiej zaplanuj sobie przygotowanie go wcześniej i przechowuj w lodówce do czasu, aż będziesz go potrzebować. Doskonale nadaje się do ryb i zimnych mięs.
Składniki:
- 65 g serka śmietankowego
- 4 łyżki śmietany
- 2 łyżki mleka skondensowanego
- 2 jajka na twardo
- 50 g ogórków konserwowych
Przygotowanie:
1Serek śmietankowy wymieszać ze śmietaną i mlekiem skondensowanym na gładki sos. Posiekać jajka, ogórki, kapary i pietruszkę i dodać do sosu. Doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Porcja dla:
1 osoby