Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Nie każda mama wie, że dzieci uwielbiają oliwki. Są kolorowe, pyszne i co najważniejsze zdrowe. Doskonale komponują się z ulubionymi potrawami maluchów. Magiczne właściwości hiszpańskich oliwek sprawiają, że łącząc je z różnymi, czasami zaskakującymi składnikami, w jednej chwili zmieniają się w smakowite dania, które zadowolą nawet najbardziej wybrednego malca.
Składniki:
- 20 hiszpańskich zielonych oliwek
- ¼ cebulki dymki
- szczypiorek
- 1 puszka tuńczyka w oleju (200 g)
- 3 łyżki majonezu
Przygotowanie:
1Posiekaj oliwki, cebulkę oraz szczypiorek, a następnie wrzuć do miseczki. Dodaj kawałki tuńczyka oraz majonez i wymieszaj. Uformuj na talerzyku w zabawne kuleczki, całość fantazyjnie udekoruj plasterkami oliwek.
2Powstałą pastę można również rozsmarować i serwować jako smaczną przekąskę na grzankach. Zielone hiszpańskie oliwki można zastąpić czarnymi.
Porcja dla:
5 osób