Domowe piwo z Cykoriady

Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
11545 min.

Pyszne domowe piwo z Cykoriady o wybitnie głębokim smaku i wyjątkowych walorach zdrowotnych.

Składniki:

  • 5 litrów wody
  • 20-35 dkg cukru (w zależności od smaku)
  • 1 dkg chmielu
  • 150-200 g CYKORIADY
  • 1 dkg drożdży piekarskich

Przygotowanie:

1Cukier i chmiel zagotować w wodzie, następnie dodać Cykoriadę.

2Gdy ostygnie, w ½ szklanki naparu rozpuszczamy drożdże i wlewamy je do garnka z naparem.

3Zostawiamy na 24h w ciepłym pomieszczeniu, a następnie rozlewamy do butelek.

4Przechowujemy w chłodnym miejscu przez minimum 7 dni i cieszymy się przepysznym domowym piwkiem – idealnym na upalne wieczory.

Porcja dla:

10 osób