Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
06 min.
Całkowity czas:
11 min.

Ta sałatka z krabów jest doskonała na ciepło i na zimno. Robię ją na wszystkie rodzinne spotkania. Za ten prosty przepis wygrałam nawet nagrodę w konkursie kulinarnym.

Składniki:

  • 1/2 pokrojonej zielonej papryki
  • 1 drobno posiekana cebula
  • 3 łyżki (45 g) masła
  • 350 g paluszków krabowych „surimi”
  • 235 ml (1 szklanka) majonezu

Przygotowanie:

1Zieloną paprykę i cebulę podsmażyć na maśle w średniej patelni przez 3 minuty, aż warzywa zrobią się miękkie.

2Dodać paluszki surimi i podsmażać kolejne 3 minuty, mieszając. Zdjąć z ognia, przełożyć mieszankę do średniej miski i wymieszać z majonezem. Można podawać na ciepło lub na zimno.

Porcja dla:

8 osób