Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
06 min.
06 min.
Całkowity czas:
11 min.
11 min.
Ta sałatka z krabów jest doskonała na ciepło i na zimno. Robię ją na wszystkie rodzinne spotkania. Za ten prosty przepis wygrałam nawet nagrodę w konkursie kulinarnym.
Składniki:
- 1/2 pokrojonej zielonej papryki
- 1 drobno posiekana cebula
- 3 łyżki (45 g) masła
- 350 g paluszków krabowych „surimi”
- 235 ml (1 szklanka) majonezu
Przygotowanie:
1Zieloną paprykę i cebulę podsmażyć na maśle w średniej patelni przez 3 minuty, aż warzywa zrobią się miękkie.
2Dodać paluszki surimi i podsmażać kolejne 3 minuty, mieszając. Zdjąć z ognia, przełożyć mieszankę do średniej miski i wymieszać z majonezem. Można podawać na ciepło lub na zimno.
Porcja dla:
8 osób