Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
35 min.

Wspaniały aromatyczny chleb. Z mieszanki ziół, czosnku, oliwy i octu winnego powstaje sos Chimichurri – argentyński specjał podawany z grillowanym mięsem. Jego dodatek sprawia, że smak chleba jest niepowtarzalny!

Składniki:

  • 230 ml (1 szklanka) wody
  • 1,5 łyżki octu winnego z białego wina
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/8 łyżeczki pieprzu kajeńskego
  • 3/4 łyżeczki suszonego oregano
  • 2 ząbki wyciśniętego przez praskę czosnku
  • 3 łyżki posiekanej cebuli

Przygotowanie:

1Wszystkie składniki umieścić w automacie do chleba w kolejności rekomendowanej przez producenta.

2Ustawić na cykl podstawowy i nacisnąć przycisk „start”.

Porcja dla:

15 osób