Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Wspaniały aromatyczny chleb. Z mieszanki ziół, czosnku, oliwy i octu winnego powstaje sos Chimichurri – argentyński specjał podawany z grillowanym mięsem. Jego dodatek sprawia, że smak chleba jest niepowtarzalny!
Składniki:
- 230 ml (1 szklanka) wody
- 1,5 łyżki octu winnego z białego wina
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1/8 łyżeczki pieprzu kajeńskego
- 3/4 łyżeczki suszonego oregano
- 2 ząbki wyciśniętego przez praskę czosnku
- 3 łyżki posiekanej cebuli
Przygotowanie:
1Wszystkie składniki umieścić w automacie do chleba w kolejności rekomendowanej przez producenta.
2Ustawić na cykl podstawowy i nacisnąć przycisk „start”.
Porcja dla:
15 osób