Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
30 min.

Pyszny i szybki obiad dla całej rodziny lubiącej pikantną kuchnię. Najlepiej smakuje z makaronem rigatoni lub penne, posypane parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem.

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 500 g filetów z piersi kurczaka, pokrojonych w kostkę
  • 1 cebula, posiekana
  • 2 ząbki czosnku, wycisnięte przez praskę
  • 2 łodygi selera naciowego, pokrojone w kostkę

Przygotowanie:

1W rondlu rozgrzać oliwę. Wrzucić piersi z kurczaka. Dodać cebulę, czosnek, selera naciowego oraz chili. Wymieszać i smażyć przez 5 minut.

2Dodać 2 puszki pomidorów, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, częściowo przykryć, dusić przez 15 minut. Podawać z makaronem rigatoni lub penne. Posypać parmezanem.

Porcja dla:

4 osób