Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Pyszny i szybki obiad dla całej rodziny lubiącej pikantną kuchnię. Najlepiej smakuje z makaronem rigatoni lub penne, posypane parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem.
Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 500 g filetów z piersi kurczaka, pokrojonych w kostkę
- 1 cebula, posiekana
- 2 ząbki czosnku, wycisnięte przez praskę
- 2 łodygi selera naciowego, pokrojone w kostkę
Przygotowanie:
1W rondlu rozgrzać oliwę. Wrzucić piersi z kurczaka. Dodać cebulę, czosnek, selera naciowego oraz chili. Wymieszać i smażyć przez 5 minut.
2Dodać 2 puszki pomidorów, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, częściowo przykryć, dusić przez 15 minut. Podawać z makaronem rigatoni lub penne. Posypać parmezanem.
Porcja dla:
4 osób