Czas przygotowania:
10 min.
Całkowity czas:
10 min.

Odrobina natki pietruszki w potrawach nadaje im świeży aromat i piękny zielony kolor, jednak dopiero kiedy jest jej dużo, można cieszyć się jej wyjątkowym smakiem. W tej pysznej paście z chudego serka kremowego jest sporo zieleniny, więc smakuje wybornie i dostarcza organizmowi wielu wartości odżywczych.

Składniki:

  • 100 g chudego serka kremowego
  • 2 cebulki dymki, pokrojone w cienkie plasterki
  • 30 g natki pietruszki, drobno posiekanej
  • 2 łyżki świeżego koperku, posiekanego
  • 1 łyżka świeżego estragonu, posiekanego

Przygotowanie:

1Włożyć do miski ser, cebulkę dymkę, natkę pietruszki, koperek i estragon. Wymieszać starannie widelcem, a następnie doprawić solą i pieprzem do smaku.

2Przekroić bajgle w poprzek na pół. Posmarować spody pastą. Ułożyć na nich ogórek, pomidory i cebulę, a następnie przykryć wierzchami. Podawać natychmiast.

Porcja dla:

4 osób