Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
180 min.
180 min.
Całkowity czas:
185 min.
185 min.
To pożywny i smakowity chleb, który wspaniale pachnie. Ciepłe kromki można smarować masłem czosnkowym. Zamiast mrożonego szpinaku można użyć świeży.
Składniki:
- 235 ml (1 szklanka) wody
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 80 g (1/2 szklanki) mrożonego siekanego szpinaku, rozmrożonego i odsączonego
- 375 g (3 szklanki) mąki pszennej
- 55 g (1/2 szklanki) startego ostrego sera (np. Cheddar)
Przygotowanie:
1Włożyć wszystkie składniki do pojemnika automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybrać tryb „białe pieczywo”.
Porcja dla:
1 osoby