Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Szybka przystawka lub dodatek do mięs. Lekko słony smak fety w połączeniu ze świeżą miętą działają orzeźwiająco.
Składniki:
- 2 średnie młode cukinie
- zioła prowansalskie
- sól i pieprz do smaku
- 1 ser feta
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- listki świeżej mięty
- 1 ząbek czosnku
Przygotowanie:
1Cukinie wymyć, wysuszyć i pokroić w 1,5 cm plastry. Posolić, posypać ziołami prowansalskimi i pieprzem. Piec z obu stron na rozgrzanym grillu po ok. 5 minut.
2Ser feta rozgnieść widelcem, dodać łyżkę jogurtu miętę, czosnek i pieprz.
3Na upieczone plasterki cukinii nakładać pastę z fety.
Porcja dla:
4 osób