Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Szybka przystawka lub dodatek do mięs. Lekko słony smak fety w połączeniu ze świeżą miętą działają orzeźwiająco.

Składniki:

  • 2 średnie młode cukinie
  • zioła prowansalskie
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 ser feta
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • listki świeżej mięty
  • 1 ząbek czosnku

Przygotowanie:

1Cukinie wymyć, wysuszyć i pokroić w 1,5 cm plastry. Posolić, posypać ziołami prowansalskimi i pieprzem. Piec z obu stron na rozgrzanym grillu po ok. 5 minut.

2Ser feta rozgnieść widelcem, dodać łyżkę jogurtu miętę, czosnek i pieprz.

3Na upieczone plasterki cukinii nakładać pastę z fety.

Porcja dla:

4 osób