Czas przygotowania:
30 min.
Całkowity czas:
90 min.

Rozpływająca się w ustach czekolada z zaskakującym nadzieniem! Magiczna gra smaków.

Składniki:

  • pół tabliczki gorzkiej czekolady
  • 15 zielonych hiszpańskich oliwek
  • 1 łyżeczka różowego pieprzu

Przygotowanie:

1Hiszpańskie zielone oliwki pokrój w talarki. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.

2Za pomocą łyżki rozłóż na papierze śniadaniowym małe krople czekolady. Na środku każdej porcji połóż kilka talarków oliwek i dodaj szczyptę pieprzu.

3Na wierzchu ostrożnie połóż kolejny arkusz papieru śniadaniowego i delikatnie przyciśnij, tak aby utworzyły się krążki.

4Tak przygotowaną całość włóż na kilka minut do zamrażarki, aby masa nabrała stałej konsystencji.

Porcja dla:

15 osób