Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
90 min.
90 min.
Rozpływająca się w ustach czekolada z zaskakującym nadzieniem! Magiczna gra smaków.
Składniki:
- pół tabliczki gorzkiej czekolady
- 15 zielonych hiszpańskich oliwek
- 1 łyżeczka różowego pieprzu
Przygotowanie:
1Hiszpańskie zielone oliwki pokrój w talarki. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
2Za pomocą łyżki rozłóż na papierze śniadaniowym małe krople czekolady. Na środku każdej porcji połóż kilka talarków oliwek i dodaj szczyptę pieprzu.
3Na wierzchu ostrożnie połóż kolejny arkusz papieru śniadaniowego i delikatnie przyciśnij, tak aby utworzyły się krążki.
4Tak przygotowaną całość włóż na kilka minut do zamrażarki, aby masa nabrała stałej konsystencji.
Porcja dla:
15 osób