Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
25 min.

Świetne i łatwe do zrobienia, a do tego pyszne. Zawsze, gdy je podaję wszyscy dosłownie szaleją na ich punkcie.

Składniki:

  • 280 g (4-5 placków) chleba pita, przepołowionych
  • 45 g (3 łyżki) masła
  • 1 łyżeczka rozgniecionego czosnku
  • 1 łyżeczka suszonych włoskich przypraw
  • 2 łyżki tartego parmezanu

Przygotowanie:

1Nagrzać piekarnik do 175°C.

2Otworzyć połówki chleba pita i pokroić na kawałki około 5 cm. Ułożyć na blasze do pieczenia.

3W małym garnku na średnim ogniu stopić masło i wymieszać z czosnkiem i suszonymi przyprawami. Polać nim kawałki chleba.

4Posypać chleb parmezanem. Piec w rozgrzanym piekarniku 10 minut, lub aż się lekko zrumieni.

Porcja dla:

20 osób