Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Świetne i łatwe do zrobienia, a do tego pyszne. Zawsze, gdy je podaję wszyscy dosłownie szaleją na ich punkcie.
Składniki:
- 280 g (4-5 placków) chleba pita, przepołowionych
- 45 g (3 łyżki) masła
- 1 łyżeczka rozgniecionego czosnku
- 1 łyżeczka suszonych włoskich przypraw
- 2 łyżki tartego parmezanu
Przygotowanie:
1Nagrzać piekarnik do 175°C.
2Otworzyć połówki chleba pita i pokroić na kawałki około 5 cm. Ułożyć na blasze do pieczenia.
3W małym garnku na średnim ogniu stopić masło i wymieszać z czosnkiem i suszonymi przyprawami. Polać nim kawałki chleba.
4Posypać chleb parmezanem. Piec w rozgrzanym piekarniku 10 minut, lub aż się lekko zrumieni.
Porcja dla:
20 osób