Czas przygotowania:
10 min.
Całkowity czas:
10 min.

Świetny dip do warzyw i paluszków. Idealny na imprezy! Jest w nim serek śmietankowy, trochę majonezu, ketchupu i oczywiście czosnek. Najlepiej smakuje po kilku godzinach.

Składniki:

  • 1 opakowanie (ok. 200 g) serka śmietankowego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 ząbek czosnku, zgnieciony
  • świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie:

1Serek musi mieć temperaturę pokojową – wtedy będzie go łatwo wymieszać.

2Wymieszać wszystkie składniki, dobrze rozgniatając serek widelcem. Doprawić do smaku pieprzem.

3Jeśli serek jest w smaku słony, można dodać trochę gęstego jogurtu lub gęstej śmietany.

Porcja dla:

1 osoby