Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
10 min.
10 min.
Świetny dip do warzyw i paluszków. Idealny na imprezy! Jest w nim serek śmietankowy, trochę majonezu, ketchupu i oczywiście czosnek. Najlepiej smakuje po kilku godzinach.
Składniki:
- 1 opakowanie (ok. 200 g) serka śmietankowego
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki ketchupu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 ząbek czosnku, zgnieciony
- świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
1Serek musi mieć temperaturę pokojową – wtedy będzie go łatwo wymieszać.
2Wymieszać wszystkie składniki, dobrze rozgniatając serek widelcem. Doprawić do smaku pieprzem.
3Jeśli serek jest w smaku słony, można dodać trochę gęstego jogurtu lub gęstej śmietany.
Porcja dla:
1 osoby