Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Szybki i prosty dodatek do obiadu – pasuje do mięsa i ryb, bardzo często podaję go z kuglem. Polecam spróbować!
Składniki:
- 1 cebula
- olej do smażenia
- 600 g kapusty kiszonej
- 1 marchewka
- 1 liść laurowy
- sól do smaku
- szczypta cukru
- szczypta kminku
Przygotowanie:
1Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Dodać kapustę i smażyć, cały czas mieszając.
2Marchewkę zetrzeć na tarce i dodać do kapusty. Smażyć przez kilka minut, a kiedy zacznie skwierczeć – podlać wodą. Doprawić solą, cukrem, kminkiem i dusić przez 20 minut.
Porcja dla:
8 osób