Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Delikatny, pyszny farsz do naleśników. Może to być również danie samodzielne, podawane do ziemniaczków z jajkiem sadzonym.

Składniki:

  • 800 g szpinaku
  • 4 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • 1 łyżeczka mąki

Przygotowanie:

1Wypłukać szpinak, obciąć ogonki, pokroić na małe kawałki i ugotować w wodzie.

2Odcedzić i dać na patelnię dodając całe surowe jajka i pozostałe składniki. Chwilę dusić na małym ogniu, aby odparowała woda.

3Na koniec posypać mąką, aby farsz zgęstniał. Gotowy farsz zawijać w naleśniki.

Porcja dla:

10 osób