Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Delikatny, pyszny farsz do naleśników. Może to być również danie samodzielne, podawane do ziemniaczków z jajkiem sadzonym.
Składniki:
- 800 g szpinaku
- 4 jajka
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki soli
- szczypta pieprzu
- 1 łyżeczka mąki
Przygotowanie:
1Wypłukać szpinak, obciąć ogonki, pokroić na małe kawałki i ugotować w wodzie.
2Odcedzić i dać na patelnię dodając całe surowe jajka i pozostałe składniki. Chwilę dusić na małym ogniu, aby odparowała woda.
3Na koniec posypać mąką, aby farsz zgęstniał. Gotowy farsz zawijać w naleśniki.
Porcja dla:
10 osób