Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Naprawdę świetny dodatek warzywny. Zawsze go podajemy na rodzinnych spotkaniach i nigdy nie ma resztek!
Składniki:
- 250 g świeżej fasolki szparagowej pociętej na kawałki 2-3 cm
- 2 marchewki pokrojone w grube paski
- 55 g masła
- 1 cebula, drobno pokrojona
- 250 g świeżych pieczarek pokrojonych w plasterki
Przygotowanie:
1Włożyć fasolkę i marchew do 3 cm wrzącej wody. Przykryć i gotować do miękkości, ale nie rozgotować. Odcedzić.
2Roztopić masło w dużej patelni na średnim ogniu. Podsmażyć cebulę i grzyby, aż będą prawie miękkie. Zmniejszyć ogień, przykryć i smażyć na wolnym ogniu 3 minuty. Dodać fasolkę i marchew, doprawić solą i pozostałymi przyprawami. Przykryć i smażyć przez 5 minut na średnim ogniu.
Porcja dla:
6 osób