Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
30 min.

Zielona fasolka szparagowa to sycąca i zdrowa przekąska, ale również doskonały dodatek do dań. Posypana fetą jest pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno!

Składniki:

  • 500 g zielonej fasolki szparagowej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 cebulki dymki, posiekane
  • 3 ząbki czosnku, posiekane
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 80 g sera feta, pokruszonego

Przygotowanie:

1Fasolkę opłukać i odciąć końcówki. Wrzucić na gotującą się wodę i gotować na niewielkim ogniu przez 8-10 minut. (Czas gotowania zależy czy fasolka jest młoda, czy już łykowata).

2W międzyczasie na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulkę z czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem.

3Ugotowaną fasolkę dodać na patelnię, wymieszać i podsmażać przez 1-2 minuty.

4Przełożyć na talerz, posypać fetą i podawać.

Porcja dla:

4 osób