Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Zielona fasolka szparagowa to sycąca i zdrowa przekąska, ale również doskonały dodatek do dań. Posypana fetą jest pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno!
Składniki:
- 500 g zielonej fasolki szparagowej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 cebulki dymki, posiekane
- 3 ząbki czosnku, posiekane
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 80 g sera feta, pokruszonego
Przygotowanie:
1Fasolkę opłukać i odciąć końcówki. Wrzucić na gotującą się wodę i gotować na niewielkim ogniu przez 8-10 minut. (Czas gotowania zależy czy fasolka jest młoda, czy już łykowata).
2W międzyczasie na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulkę z czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem.
3Ugotowaną fasolkę dodać na patelnię, wymieszać i podsmażać przez 1-2 minuty.
4Przełożyć na talerz, posypać fetą i podawać.
Porcja dla:
4 osób