Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
35 min.

Prosty i bardzo smaczny sposób na dodatek do mięs z grilla lub przystawkę. Cebule nadziewane pomidorami z serem feta. Polecam!

Składniki:

  • 7 średnich cebul
  • 2 pomidory
  • 2 ząbki wyciśniętego przez praskę czosnku
  • 100 g sera feta, pokruszonego
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Rozgrzać grill do średniej temperatury.

2Cebule obrać i odkroić z nich czubki (zachować je), wydrążyć środki, a miąższ drobno pokroić.

3Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kostkę.

4W miseczce wymieszać posiekaną cebulę z pomidorami, czosnkiem, serem feta, doprawić solą i pieprzem. Farszem napełniać cebule, przykrywać odkrojonym wcześniej czubkiem i owinąć folią aluminiową.

5Piec przez 20 minut.

Porcja dla:

6 osób