Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Prosty i bardzo smaczny sposób na dodatek do mięs z grilla lub przystawkę. Cebule nadziewane pomidorami z serem feta. Polecam!
Składniki:
- 7 średnich cebul
- 2 pomidory
- 2 ząbki wyciśniętego przez praskę czosnku
- 100 g sera feta, pokruszonego
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Rozgrzać grill do średniej temperatury.
2Cebule obrać i odkroić z nich czubki (zachować je), wydrążyć środki, a miąższ drobno pokroić.
3Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
4W miseczce wymieszać posiekaną cebulę z pomidorami, czosnkiem, serem feta, doprawić solą i pieprzem. Farszem napełniać cebule, przykrywać odkrojonym wcześniej czubkiem i owinąć folią aluminiową.
5Piec przez 20 minut.
Porcja dla:
6 osób