Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
25 min.
25 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Pyszny dodatek do obiadu. Młoda biała kapusta z dodatkiem śmietany. Najbardziej lubię ją ze smażonymi kotletami lub rybą i koniecznie z ziemniakami.
Składniki:
- 1/2 główki kapusty
- 1 łyżka soli
- 1 cebula
- 3 łyżeczki masła
- 1/2 cytyny
- 2-3 łyżki śmietany
Przygotowanie:
1Kapustę pokroić na cienkie paski, włożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody, posolić i ugotować do miękości.
2Ugotowaną kapustę odsączyć na sitku.
3Cebulę pokroić w kostkę.
4Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć cebulę. Dodać kapustę i skropić sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Wymieszać i smażyć przez 2-3 minuty.
5Na końcu dodać śmietanę, wymieszać i podawać.
Porcja dla:
4 osób