Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
35 min.
35 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Wegetariański obiad na chłodny dzień. Szybki i prosty. Smakuje podawany z makaronem lub kaszą.Można doprawić wedle upodobania na bardziej pikantny.
Składniki:
- 2 marchewki, pokrojone w plasterki
- 2 pietruszki, pokrojone w półplasterki
- 1 papryka czerwona, pokrojona w paski
- 100 g zielonej fasolki szparagowej
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 puszki groszku
Przygotowanie:
1Marchew, pietruszkę, fasolkę i paprykę gotować około 20 minut w bardzo małej ilości lekko posolonej wody, aby lekko zmiękły. Zamiast soli można dodać kostkę rosołową.
2Gdy warzywa zmiękną, dodać posiekaną cebulę, kukurydzę, groszek, przecier pomidorowy, keczup i przyprawy. Gotować jeszcze około 15 minut.
Porcja dla:
4 osób