Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
35 min.
Całkowity czas:
50 min.

Wegetariański obiad na chłodny dzień. Szybki i prosty. Smakuje podawany z makaronem lub kaszą.Można doprawić wedle upodobania na bardziej pikantny.

Składniki:

  • 2 marchewki, pokrojone w plasterki
  • 2 pietruszki, pokrojone w półplasterki
  • 1 papryka czerwona, pokrojona w paski
  • 100 g zielonej fasolki szparagowej
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki groszku

Przygotowanie:

1Marchew, pietruszkę, fasolkę i paprykę gotować około 20 minut w bardzo małej ilości lekko posolonej wody, aby lekko zmiękły. Zamiast soli można dodać kostkę rosołową.

2Gdy warzywa zmiękną, dodać posiekaną cebulę, kukurydzę, groszek, przecier pomidorowy, keczup i przyprawy. Gotować jeszcze około 15 minut.

Porcja dla:

4 osób