Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
45 min.
45 min.
Całkowity czas:
55 min.
55 min.
Gulasz warzywny z koprem włoskim, fasolką flageolet, pieczarkami i pomidorami – pyszny i aromatyczny!
Składniki:
- 2 łyżki oliwy
- 1 cebula, pokrojona w plasterki
- 3 główki kopru włoskiego (ok. 700 g)
- 2 ½ łyżki papryki w proszku
- 300 g drobnych pieczarek o zamkniętych kapeluszach
Przygotowanie:
1Rozgrzać 2 łyżki oliwy w dużym rondlu. Wrzucić pokrojoną w plasterki cebulę i smażyć na średnim ogniu 5 minut.
2Pokroić 3 główki kopru włoskiego na plasterki. Wrzucić do cebuli wraz z papryką w proszku. Mieszać kilka sekund. Dodać pieczarki przekrojone na połówki, pomidory z puszki, 2 łyżki przecieru z suszonych pomidorów i wywar warzywny z kostki.
3Dodać fasolę. Doprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu 20 minut. Podawać z gęstym jogurtem naturalnym i pieczywem lub ryżem.
Porcja dla:
3 osób