Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
45 min.
Całkowity czas:
55 min.

Gulasz warzywny z koprem włoskim, fasolką flageolet, pieczarkami i pomidorami – pyszny i aromatyczny!

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy
  • 1 cebula, pokrojona w plasterki
  • 3 główki kopru włoskiego (ok. 700 g)
  • 2 ½ łyżki papryki w proszku
  • 300 g drobnych pieczarek o zamkniętych kapeluszach

Przygotowanie:

1Rozgrzać 2 łyżki oliwy w dużym rondlu. Wrzucić pokrojoną w plasterki cebulę i smażyć na średnim ogniu 5 minut.

2Pokroić 3 główki kopru włoskiego na plasterki. Wrzucić do cebuli wraz z papryką w proszku. Mieszać kilka sekund. Dodać pieczarki przekrojone na połówki, pomidory z puszki, 2 łyżki przecieru z suszonych pomidorów i wywar warzywny z kostki.

3Dodać fasolę. Doprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu 20 minut. Podawać z gęstym jogurtem naturalnym i pieczywem lub ryżem.

Porcja dla:

3 osób