Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
40 min.
Całkowity czas:
50 min.

Wyjątkowo smaczny przepis na słodkie ziemniaki z dodatkiem miodu, imbiru i kardamonu. Doskonały dodatek do dań.

Składniki:

  • 1,5 kg słodkich ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę
  • 1/2 szklanki miodu
  • 4 łyżki świeżego imbiru, startego
  • 2 łyżki oleju z orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka mielonego kardamonu
  • 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu

Przygotowanie:

1Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.

2W misce wymieszać ziemniaki z miodem, imbirem, olejem, kardamonem i pieprzem. Przełożyć do brytfanny.

3Piec przez 40 minut, w międzyczasie przemieszać ziemniaki raz, aby równo się upiekły.

Porcja dla:

6 osób