Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

Wspaniały sposób na jajka faszerowane. Pieczarki wymieszane z cebulką, kuminem i odrobiną majonezu. Doskonałe na przystawkę na każdą okazję. Można posypać papryką w proszku i posiekaną natką pietruszki.

Składniki:

  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula, posiekana
  • 150 g pieczarek, posiekanych
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 /4 łyżeczki mielonego kuminu

Przygotowanie:

1Na patelni rozgrzać olej i podsmażać cebulę przez około 5 minut. Dodać grzyby i smażyć, aż odparuje z nich woda. Odstawić.

2Ugotowane jajka obrać, przekroić na pół i delikatnie wyjąć żółtka. Rozgnieść je widelcem i wymieszać z majonezem i kuminem na jednolitą masę. Dodać do grzybów i dobrze wymieszać.

3Farszem napełniać połówki jajek. Podawać od razu albo wstawić do lodówki.

Porcja dla:

8 osób