Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Wspaniały sposób na jajka faszerowane. Pieczarki wymieszane z cebulką, kuminem i odrobiną majonezu. Doskonałe na przystawkę na każdą okazję. Można posypać papryką w proszku i posiekaną natką pietruszki.
Składniki:
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula, posiekana
- 150 g pieczarek, posiekanych
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżki majonezu
- 1 /4 łyżeczki mielonego kuminu
Przygotowanie:
1Na patelni rozgrzać olej i podsmażać cebulę przez około 5 minut. Dodać grzyby i smażyć, aż odparuje z nich woda. Odstawić.
2Ugotowane jajka obrać, przekroić na pół i delikatnie wyjąć żółtka. Rozgnieść je widelcem i wymieszać z majonezem i kuminem na jednolitą masę. Dodać do grzybów i dobrze wymieszać.
3Farszem napełniać połówki jajek. Podawać od razu albo wstawić do lodówki.
Porcja dla:
8 osób