Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Standardowa, bardzo prosta przystawka nie tylko na Wielkanoc. Jajka w majonezie w towarzystwie zielonego groszku i ogórków.
Składniki:
- 6 jajek
- sól i pieprz do smaku
- 1/2 szklanki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy chrzanowej
- 1 puszka groszku konserwowego
- 2 ogórki konserwowe, pokrojone w drobną kostkę
Przygotowanie:
1Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać i przekroić na pół. Lekko posolić.
2Majonez wymieszać z musztardą, solą i pieprzem.
3Połówki jajek ułożyć na półmisku, przykryć kremem majonezowym. Posypać dookoła groszkiem i ogórkami. Oprószyć pieprzem.
Porcja dla:
8 osób