Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
25 min.

Standardowa, bardzo prosta przystawka nie tylko na Wielkanoc. Jajka w majonezie w towarzystwie zielonego groszku i ogórków.

Składniki:

  • 6 jajek
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy chrzanowej
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 2 ogórki konserwowe, pokrojone w drobną kostkę

Przygotowanie:

1Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać i przekroić na pół. Lekko posolić.

2Majonez wymieszać z musztardą, solą i pieprzem.

3Połówki jajek ułożyć na półmisku, przykryć kremem majonezowym. Posypać dookoła groszkiem i ogórkami. Oprószyć pieprzem.

Porcja dla:

8 osób