Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Wyborny dodatek do obiadu, ale można te pachnące duszone warzywa zjeść także same lub z kromką ciemnego pieczywa.
Składniki:
- 4 pietruszki korzeniowej
- 2 kalarepki
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka posiekanego koperku
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Kalarepkę, pietruszki i cebulę oczyścić i pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni na rozgrzanej oliwie i dusić pod przykryciem.
2Po 10 minutach dodać koperek, czosnek, sól i pieprz, podsmażać jeszcze przez ok. 5 minut, aż warzywa będą miękkie i złociste.
Porcja dla:
4 osób