Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
20 min.

Wyborny dodatek do obiadu, ale można te pachnące duszone warzywa zjeść także same lub z kromką ciemnego pieczywa.

Składniki:

  • 4 pietruszki korzeniowej
  • 2 kalarepki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Kalarepkę, pietruszki i cebulę oczyścić i pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni na rozgrzanej oliwie i dusić pod przykryciem.

2Po 10 minutach dodać koperek, czosnek, sól i pieprz, podsmażać jeszcze przez ok. 5 minut, aż warzywa będą miękkie i złociste.

Porcja dla:

4 osób