Czas przygotowania:
05 min.
Całkowity czas:
15 min.

To ciekawa, zaskakująca propozycja na śniadanie lub kolację. Galaretkę miętową można kupić w supermarkecie (w słoiku), lub przygotować samodzielnie.

Składniki:

  • 8 małych kromek chleba pełnoziarnistego
  • 1/2 opakowania serka śmietankowego
  • 1 kopiata łyżeczka galaretki miętowej
  • 20 plasterków ogórka
  • margaryna lub masło do smarowania
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Plasterki ogórka położyć na 10 minut na papierowych ręcznikach, aby wchłonęły nadmiar wilgoci.

2Wymieszać serek śmietankowy z galaretką.

3Kromki chleba posmarować masłem i odkroić skórkę. Na 4 połówkach kromek ułożyć po 5 plasterków ogórka. Na pozostałych 4 połówkach rozsmarować serek. Złożyć kanapki i przekrajać na pół.

Porcja dla:

2 osób