Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
35 min.
Całkowity czas:
45 min.

Pomysł na to danie zrodził się przy okazji robienia nadzienia do mojej ulubionej tarty z kapustą. Po prostu to kocham!

Składniki:

  • 1 główka kapusty, poszatkowana
  • 4 łyżki masła
  • 1 cebula, posiekana
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki posiekanego koperku

Przygotowanie:

1Poszatkowaną kapustę lekko wygnieść, aby była bardziej miękka.

2Na patelni roztopić 2 łyżki masła i podsmażyć kapustę na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aby kapusta nie puściła soków.

3Po kilku minutach dodać cebulę, wymieszać, zmniejszyć ogień i przykryć. Dusić przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Po 15 minutach dodać 2 łyżki masła.

4Jajka pokroić w kostkę.

5Do kapusty dodać pieprz i sól. Na kilka minut przed końcem gotowania dodać jajka, wymieszać. Przed podaniem posypać koperkiem.

Porcja dla:

4 osób