Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
35 min.
35 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Pomysł na to danie zrodził się przy okazji robienia nadzienia do mojej ulubionej tarty z kapustą. Po prostu to kocham!
Składniki:
- 1 główka kapusty, poszatkowana
- 4 łyżki masła
- 1 cebula, posiekana
- 4 jajka ugotowane na twardo
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki posiekanego koperku
Przygotowanie:
1Poszatkowaną kapustę lekko wygnieść, aby była bardziej miękka.
2Na patelni roztopić 2 łyżki masła i podsmażyć kapustę na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aby kapusta nie puściła soków.
3Po kilku minutach dodać cebulę, wymieszać, zmniejszyć ogień i przykryć. Dusić przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Po 15 minutach dodać 2 łyżki masła.
4Jajka pokroić w kostkę.
5Do kapusty dodać pieprz i sól. Na kilka minut przed końcem gotowania dodać jajka, wymieszać. Przed podaniem posypać koperkiem.
Porcja dla:
4 osób