Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
50 min.
50 min.
Całkowity czas:
60 min.
60 min.
Coś dla wielbicieli kapusty – z racji, że ja kapustę lubię w każdej postaci, tym razem przyrządziłam ją smażoną z cebulą z odrobiną koncentratu pomidorowego.
Składniki:
- 1/2 kg kapusty
- 4 łyżki oleju
- sól i pieprz do smaku
- 1 cebula, posiekana
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
Przygotowanie:
1Kapsutę poszatkować.
2W woku rozgrzać olej i smażyć kapustę na dużym ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Po 10 minutach zamieszać. Przykryć.
3Na oddzielnej patelni usmażyć cebulę. Dodać koncentrat, wymieszać i smażyć przez 1-2 minuty.
4Cebulę dodać do kapusty, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Przykryć i smażyć przez 30 minut.
Porcja dla:
6 osób