Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
50 min.
Całkowity czas:
60 min.

Coś dla wielbicieli kapusty – z racji, że ja kapustę lubię w każdej postaci, tym razem przyrządziłam ją smażoną z cebulą z odrobiną koncentratu pomidorowego.

Składniki:

  • 1/2 kg kapusty
  • 4 łyżki oleju
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego

Przygotowanie:

1Kapsutę poszatkować.

2W woku rozgrzać olej i smażyć kapustę na dużym ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Po 10 minutach zamieszać. Przykryć.

3Na oddzielnej patelni usmażyć cebulę. Dodać koncentrat, wymieszać i smażyć przez 1-2 minuty.

4Cebulę dodać do kapusty, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Przykryć i smażyć przez 30 minut.

Porcja dla:

6 osób