Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
35 min.

Bezmięsny sposób na pyszny obiad to kotlety z marchewki. Proste przygotowanie, a podawać je można do kasz, ze śmietaną, lub jako dodatek do mięs.

Składniki:

  • 5 marchewek startych na tarce, na grubych oczkach
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • olej do smażenia
  • 2 jajka
  • 2 łyżki natki pietruszki, posiekanej

Przygotowanie:

1Marchewkę ugotować do miękkości, odcedzić i wystudzić.

2Cebulę podsmażyć na oleju.

3Wymieszać wszystkie składniki, jeżeli masa będzie za rzadka – dodać bułkę tartą.

4Formować niewielkie kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor.

Porcja dla:

6 osób