Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Bezmięsny sposób na pyszny obiad to kotlety z marchewki. Proste przygotowanie, a podawać je można do kasz, ze śmietaną, lub jako dodatek do mięs.
Składniki:
- 5 marchewek startych na tarce, na grubych oczkach
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- olej do smażenia
- 2 jajka
- 2 łyżki natki pietruszki, posiekanej
Przygotowanie:
1Marchewkę ugotować do miękkości, odcedzić i wystudzić.
2Cebulę podsmażyć na oleju.
3Wymieszać wszystkie składniki, jeżeli masa będzie za rzadka – dodać bułkę tartą.
4Formować niewielkie kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor.
Porcja dla:
6 osób