Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Wszyscy mnie proszą, żebym zrobiła ten przepis jeszcze raz i jeszcze raz! Danie świetnie smakuje ze świeżą sałatką.
Składniki:
- 4 połówki piersi kurczaka bez kości i skóry
- sok wyciśnięty z 6 pomarańczy
- 3 łyżki cienko pokrojonej dymki
- mielony czarny pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Utłuc filety z kurczaka na trochę cieńsze niż są.
2Wlać na patelnię sok pomarańczowy, dodać dymkę, pieprz i podgrzewać na śednim ogniu. Nie gotować na dużym ogniu, bo sok może się spalić i będzie gorzki.
3Ułożyć kurczaka w soku pomarańczowym i gotować aż będzie ugotowany w środku i soki z niego wypływające przezroczyste, około 10 minut. Podawać na talerzu polane powstałym sosem pomarańczowym.
Porcja dla:
4 osób