Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Wszyscy mnie proszą, żebym zrobiła ten przepis jeszcze raz i jeszcze raz! Danie świetnie smakuje ze świeżą sałatką.

Składniki:

  • 4 połówki piersi kurczaka bez kości i skóry
  • sok wyciśnięty z 6 pomarańczy
  • 3 łyżki cienko pokrojonej dymki
  • mielony czarny pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Utłuc filety z kurczaka na trochę cieńsze niż są.

2Wlać na patelnię sok pomarańczowy, dodać dymkę, pieprz i podgrzewać na śednim ogniu. Nie gotować na dużym ogniu, bo sok może się spalić i będzie gorzki.

3Ułożyć kurczaka w soku pomarańczowym i gotować aż będzie ugotowany w środku i soki z niego wypływające przezroczyste, około 10 minut. Podawać na talerzu polane powstałym sosem pomarańczowym.

Porcja dla:

4 osób