Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Sos barbecue wyśmienicie smakuje z mięsami. Można go przechowywać przez kilka tygodni w słoikach w lodówce.
Składniki:
- 700 g keczupu
- 1 łyżka sosu Worcester
- 1 łyżeczka ostrego sosu chili (lub Tabasco)
- 1 łyżka ciemnobrązowego cukru
- 1 łyżeczka musztardy dijońskiej
- 1 łyżeczka białego octu winnego
- 1 łyżeczka zmielonego pieprzu
Przygotowanie:
1Wszystkie składniki wymieszać w dużym garnku i gotować na średnim ogniu przez około 15 minut, stale mieszając, aż sos zgęstnieje.
2Przelać do wysterylizowanych słoików i wstawić do lodówki do czasu użycia.
Porcja dla:
12 osób