Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
20 min.

Sos barbecue wyśmienicie smakuje z mięsami. Można go przechowywać przez kilka tygodni w słoikach w lodówce.

Składniki:

  • 700 g keczupu
  • 1 łyżka sosu Worcester
  • 1 łyżeczka ostrego sosu chili (lub Tabasco)
  • 1 łyżka ciemnobrązowego cukru
  • 1 łyżeczka musztardy dijońskiej
  • 1 łyżeczka białego octu winnego
  • 1 łyżeczka zmielonego pieprzu

Przygotowanie:

1Wszystkie składniki wymieszać w dużym garnku i gotować na średnim ogniu przez około 15 minut, stale mieszając, aż sos zgęstnieje.

2Przelać do wysterylizowanych słoików i wstawić do lodówki do czasu użycia.

Porcja dla:

12 osób