Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
25 min.
Całkowity czas:
40 min.

Przepis na sprawdzone leczo. Moja jedna z ulubionych potraw, w której znajdziemy wszystko co najlepsze z lata: świeże, pachnące pomidory, dojrzałe cukinie, słodką i ostrą paprykę. A więc do dzieła!:)

Składniki:

  • 2 średnie cebule
  • 3 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone
  • 3 średnie, obrane ze skóry cukinie
  • 3 słodkie, różnokolorowe papryki

Przygotowanie:

1Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać pokrojony czosnek i smażyć wszysto na dużym ogniu przez 5 minut.

2Dodać pokrojoną w duże kostki cukinię, a następnie tak samo pokrojoną ostrą i słodką paprykę i smażyć wszystko jeszcze przez 10 minut.

3Przelać całość do dużego garnka, dodać pokrojone pomidory i dusić całość przez 10 minut.

4Dodać do smaku sól, pieprz i suszoną bazylię.

Porcja dla:

4 osób