Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
25 min.
25 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Przepis na sprawdzone leczo. Moja jedna z ulubionych potraw, w której znajdziemy wszystko co najlepsze z lata: świeże, pachnące pomidory, dojrzałe cukinie, słodką i ostrą paprykę. A więc do dzieła!:)
Składniki:
- 2 średnie cebule
- 3 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone
- 3 średnie, obrane ze skóry cukinie
- 3 słodkie, różnokolorowe papryki
Przygotowanie:
1Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać pokrojony czosnek i smażyć wszysto na dużym ogniu przez 5 minut.
2Dodać pokrojoną w duże kostki cukinię, a następnie tak samo pokrojoną ostrą i słodką paprykę i smażyć wszystko jeszcze przez 10 minut.
3Przelać całość do dużego garnka, dodać pokrojone pomidory i dusić całość przez 10 minut.
4Dodać do smaku sól, pieprz i suszoną bazylię.
Porcja dla:
4 osób