Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
30 min.

Nie bójcie się kroić marchewki na grube plasterki – mają wtedy ciekawszą teksturę. Jeśli się do niej doda trochę masła, cukru i soli, to z pewnością cała rodzina będzie ją chrupać. Dla chętnych dodałam też opcję gotowania w parowarze.

Składniki:

  • 500 g marchwi, obranej
  • szczypta cukru
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka świeżo posiekanej natki pietruszki
  • 1-2 łyżki masła

Przygotowanie:

1Pokroić marchew w plastry grubości 2 cm. Zalać wodą i gotować przez 10-15 minut.

2dodać cukier, sól i natkę pietruszki. Dodać masło i poczekać, aby się stopiło. Podawać.

Porcja dla:

4 osób