Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Nie bójcie się kroić marchewki na grube plasterki – mają wtedy ciekawszą teksturę. Jeśli się do niej doda trochę masła, cukru i soli, to z pewnością cała rodzina będzie ją chrupać. Dla chętnych dodałam też opcję gotowania w parowarze.
Składniki:
- 500 g marchwi, obranej
- szczypta cukru
- szczypta soli
- 1 łyżeczka świeżo posiekanej natki pietruszki
- 1-2 łyżki masła
Przygotowanie:
1Pokroić marchew w plastry grubości 2 cm. Zalać wodą i gotować przez 10-15 minut.
2dodać cukier, sól i natkę pietruszki. Dodać masło i poczekać, aby się stopiło. Podawać.
Porcja dla:
4 osób