Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
To masło można przechowywać w lodówce i podawać z chlebem, tostami, puree ziemniaczanym, gotowanymi ziemniakami, albo z innymi daniami. Idealne do chlebka czosnkowego. Łatwo się je robi, a pysznie smakuje. Można użyć innych, ulubionych ziół.
Składniki:
- 500 g solonego masła o temperaturze pokojowej
- 4 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki rozgniecionego czosnku
- 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
- 1 łyżeczka rozgniecionych czerwonych papryczek chili (opcjonalnie)
Przygotowanie:
1Wymieszać wszystkie składniki w misce. Miksować, aż wszystko się połączy. Wstawić do lodówki do czasu podania.
Porcja dla:
32 osób