Czas przygotowania:
15 min.
Całkowity czas:
15 min.

To masło można przechowywać w lodówce i podawać z chlebem, tostami, puree ziemniaczanym, gotowanymi ziemniakami, albo z innymi daniami. Idealne do chlebka czosnkowego. Łatwo się je robi, a pysznie smakuje. Można użyć innych, ulubionych ziół.

Składniki:

  • 500 g solonego masła o temperaturze pokojowej
  • 4 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki rozgniecionego czosnku
  • 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka rozgniecionych czerwonych papryczek chili (opcjonalnie)

Przygotowanie:

1Wymieszać wszystkie składniki w misce. Miksować, aż wszystko się połączy. Wstawić do lodówki do czasu podania.

Porcja dla:

32 osób