Czas przygotowania:
05 min.
Całkowity czas:
05 min.

Myślę, że nic tak nie pasuje do grillowanych mięs jak masełko czosnkowe – wystarczy dodać pieczywo i sałatkę i już mamy kompletny posiłek! Można użyć ulubionych świeżych ziół, ale dobre są też zioła mrożone.

Składniki:

  • 250 g masła o temperaturze pokojowej
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
  • 6-8 łyżek ulubionych ziół, posiekanych

Przygotowanie:

1Masło zmiksować aby było puszyste. Czosnek rozgnieść i wymieszać ze szczyptą soli. Wymieszać zioła i czosnek z masłem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować w osełkę lub przełożyć do małej miseczki i wstawić do lodówki.

Porcja dla:

10 osób