Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Całkowity czas:
05 min.
05 min.
Myślę, że nic tak nie pasuje do grillowanych mięs jak masełko czosnkowe – wystarczy dodać pieczywo i sałatkę i już mamy kompletny posiłek! Można użyć ulubionych świeżych ziół, ale dobre są też zioła mrożone.
Składniki:
- 250 g masła o temperaturze pokojowej
- 2 ząbki czosnku
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
- 6-8 łyżek ulubionych ziół, posiekanych
Przygotowanie:
1Masło zmiksować aby było puszyste. Czosnek rozgnieść i wymieszać ze szczyptą soli. Wymieszać zioła i czosnek z masłem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować w osełkę lub przełożyć do małej miseczki i wstawić do lodówki.
Porcja dla:
10 osób