Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
25 min.

Sekretem tych pysznych ziemniaków są nie składniki, a sposób przygotowania. Normalnie po ugotowaniu tłuczemy ziemniaki i podajemy. Ja polecam je dodatkowo zmiksować. Poezja smaku i konsystencji! Koniecznie spróbujcie!

Składniki:

  • 5 ziemniaków, obranych i pokrojnych na ćwiartki
  • 3 łyżki masła
  • 1/8 szklanki (30 ml) mleka

Przygotowanie:

1W garnku zagotować osoloną wodę. Dodać ziemniaki, woda powinna je zakrywać. Gotować przez około 10 minut, sprawdzić widelcem czy już miękkie. Odcedzić.

2Ziemniaki przełożyć do miski, dodać masło i mleko i wytłuc. Następnie zmiksować przez 1-2 minuty.

Porcja dla:

5 osób