Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
To pierwsze danie, które przyrządzam jak tylko pojawia się młoda kapusta. Jeszcze tylko ziemniaczek i nic już więcej do szczęścia nie potrzeba!
Składniki:
- 1 główka kapusty
- szczypta ziaren kopru włoskiego
- 1 liść laurowy
- 3 ziarna ziela angielskiego
- szczypta świeżo mielonego pieprzu
- 1/2 łyżeczki vegety
- 2 cebule
- 4 łyżki masła klarowanego (gee)
Przygotowanie:
1Kapustę poszatkować. Włożyć do dużego garnka, zalać wodą, dodać przyprawy i gotować pod przykryciem przez 15 minut.
2Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle.
3Kapustę odcedzić i dodać do podsmażonej cebuli. Wymieszać i dusić pod przykryciem przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Porcja dla:
6 osób