Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
45 min.

To pierwsze danie, które przyrządzam jak tylko pojawia się młoda kapusta. Jeszcze tylko ziemniaczek i nic już więcej do szczęścia nie potrzeba!

Składniki:

  • 1 główka kapusty
  • szczypta ziaren kopru włoskiego
  • 1 liść laurowy
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • szczypta świeżo mielonego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki vegety
  • 2 cebule
  • 4 łyżki masła klarowanego (gee)

Przygotowanie:

1Kapustę poszatkować. Włożyć do dużego garnka, zalać wodą, dodać przyprawy i gotować pod przykryciem przez 15 minut.

2Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle.

3Kapustę odcedzić i dodać do podsmażonej cebuli. Wymieszać i dusić pod przykryciem przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.

Porcja dla:

6 osób