Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
60 min.
60 min.
Całkowity czas:
70 min.
70 min.
Te młode ziemniaki podawane ze smacznym sosem już od dawna należą do ulubionych w naszym domu. Jeżeli nie masz czasu na całą procedurę, wystarczy ugotować ziemniaki i podać je z sosem.
Składniki:
- 55 g masła
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 2 łyżki tartego chrzanu
- 2 łyżki świeżego soku z cytryny
- 700 g małych młodych ziemniaków, obranych
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 175°C.
2Roztopić masło w piekarniku w dwulitrowym naczyniu żaroodpornym i wymieszać z solą, pieprzem, sokiem z cytryny i chrzanem. Włożyć do naczynia ziemniaki i starannie wymieszać z sosem.
3Przykryć i piec w rozgrzanym piekarniku przez 1 godzinę lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
Porcja dla:
4 osób