Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
10 min.
10 min.
Bardzo prosty dip z awokado. Awokado miksuje się z sokiem z cytryny, szalotką, czosnkiem i kolendrą. Podawać z chipsami z tortilli do meksykańskich potraw.
Składniki:
- sok z 1/2 cytryny
- 1 szalotka, obrana i posiekana
- 2 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w kostkę
- 2 duże ząbki czosnku, obrane
- kilka listków kolendry
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Wszystkie składniki (oprócz 2-3 listków kolendry) włożyć do miski robota kuchennego i zmiksować na gładką, kremową masę.
2Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do miseczki i udekorować listkami kolendry. Przykryć folią spożywczą, aby nie obsechł z wierzchu. Podawać schłodzony z chipsami z tortilli.
Porcja dla:
6 osób